zaterdag 12 mei 2007

De gouden eikel

Hoe zat het ook alweer met die gouden eikel?? Ik dacht dat dit iets met de wal van de snelweg te maken had....Als Voordorpbewoner van de eerste lichting behoor ik dit eigenlijk te weten....Ik moet dit eens even gaan uitzoeken..


Van Paula Hordijk en Marry Bikker (beide Voordorpbewoners) heb ik onderstaande info over de eikel gekregen. Heel hartelijk bedankt!

Wat de Gouden eikel betreft. Deze is eigenlijk niet van Goud maar van zilver. Deze is uitgereikt door het televisie programma “Ook dat nog”. Daarin zaten o.a. Silvia Millecam en Dimitri Frenkel Frank met gasten. Het was een satirisch programma. Elk seizoen reikten ze aan een gemeente of instantie een gouden eikel uit voor de stomste, burger/klant onvriendelijke en geld verslindende maatregelen. Onze eikel kregen we i.v.m. de aanleg van de geluidswal die jaren op zich liet wachten. Als mensen hierover klaagden waarom de beloofde geluidswal er maar niet kwam werden ze door de gemeente van het kastje naar de muur gestuurd. Wij zijn in dit programma als 2e geĆ«indigd, dus een zilveren eikel.

2 opmerkingen:

jan van douwen zei

Dag Bernadette,
Nav. je artikel (mei 2007) over de Gouden 9zilveren) Eikel: hij is verdwenen! Deze keer met sokkel en al. Ik ben, als medewereker van de snelwegwerkgroep A27, aan het uitzoeken waar ie gebleven is. De gemeente verdient die eikel nog steeds, gezien de hoeveelheid lawaai en fijnstof die over ons uitgestort wordt, en de plannen voor verbreding... Je noemt Paula Hordijk en Mary Bikkers, misschien kunnen zij mij verder helpen, graag kontakt hierover.
Mijun E-mail adres is:
janvandouwenacasema.nl
met vriendelijke groet,
Jan van Douwen

Jan van Douwen zei

Dag Bernadette,
Zie wat foutjes in mijn reaktie, ook het Email-adres. Hetis:
janvandouwen@casema.nl
met vriendelijke groet,
Jan van Douwen